Tips voor het inrichten van je studeerkamer

In een studeerkamer wil je goed en rustig kunnen werken. Je omgeving moet dan ook optimaal zijn om geconcentreerd te kunnen werken. Naast de ligging van de kamer en huisgenoten is de inrichting niet geheel onbelangrijk. Het interieur en de decoratie kan zeker bijdragen aan werksfeer. Je kan je voorstellen dat drukke patronen en volle kamers niet ten goede zijn van je concentratie. In deze blog enkele tips voor het inrichten van je studeerkamer. 

Georganiseerd

Zorg dat je inrichting er georganiseerd uit ziet. Begin met de meubels. Plaats ze alleen als je ze echt nodig hebt en gebruikt. Veel ruimte is er vaak niet en om die vol te zetten met meubels is niet rustgevend. Daarbij kan je de wanden goed gebruiken. Ga de hoogte in met kasten en hangplanken. Zorg er dan ook voor dat je kamer is opgeruimd en je dus genoeg ruimte hebt om al je spullen in te kunnen opruimen. Een opgeruimde kamer zorgt voor rust in je hoofd waardoor je je volledig kan concentreren op je werk. 

Tapijt

Tapijt is een echte gamechanger in de studeerkamer. Tapijt is een fijne ondergrond voor in een kamer waar je echt tot rust wil komen en wil werken. Tapijt heeft een fijne geluiddempende werking. Iets wat je zeker wil in een studeerkamer. Tapijt tegels zorgen ook voor een goede sfeer door de verschillende kleuren, structuren en strepen. Je kan zelf een kleurenpatroon kiezen voor de tapijttegel die bij je kamer past en waar jij je fijn en rustig bij voelt. Daarnaast is tapijt erg comfortabel en zacht. Heerlijk als je een keer zonder schoenen te werk gaat. 

Kleuren

Gebruik in de studeerkamer lichte kleuren. Het licht dat namelijk je kamer binnenkomt kan worden gereflecteerd door de lichte kleuren. Dit geeft een frisse en heldere sfeer in je kamer. Daarnaast zijn lichte kleuren minder afleidend dan felle en donkere kleuren. Een lichte omgeving geeft een fijne sfeer om in te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *