Studenten en verslaving

Het is natuurlijk bekend dat over het algemeen studenten veel drinken vooral als je het vergelijkt met de meeste andere demografieen. Betekent dit dat alle studenten moeten gaan afkicken van de alcohol als ze klaar zijn met studeren omdat ze een verslaving hebben? Nee het bij de meeste zo dat na het studeren het ritme veranderden bijna helemaal ze stoppen met drinken

Verslaving 

Het is niet alleen meer alcohol wat veel wordt gedaan door studenten je ziet nu ook de drugs, sigaretten en fast food opkomen. Dit wordt minder opgemerkt doordat het onder vrienden erg makkelijk wordt geaccepteerd. Vrienden zullen niet zo snel meer er wat van zeggen omdat ze vaak zelf de zelfde dingen gebruiken maar misschien op een mindere mate. 

Afkicken

Hoe zorg je ervoor dat het met wel spul dan ook niet zo ver komt dat je naar een afkick kliniek moet gaan. Er zijn veel onderdelen in het voorkomen van bijvoorbeeld met het afkicken alcohol. Denk aan het matigen van inname, maar het bijvoorbeeld ook niet te gaan associëren met iets. Veel mensen vinden het stoppen met roken bijvoorbeeld veel lastiger als ze ook nog vaak uitgaan en dan met mensen die ook roken, dan is de verleiding te groot. Veel mensen gebruiken ook alleen drugs op festivals. Als je voorkomt dat de middelen niet perse met iets anders worden gebruikt dan is het al makkelijk om te stoppen. 

Verder is het belangrijk om te kunnen inzien als het probleem te ver gaat zodat je professionele hulp zoekt. Als je dit niet zeker weet of wilt inzien probeer dan bij familie en vrienden te peilen wat zij vinden dat je moet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *