Een theaterschool om jezelf te ontdekken

Toneel is een bijzondere vorm van kunst. Een kind of een volwassene kan veel leren op een theaterschool. Met een vooropleiding word je makkelijker geaccepteerd op een hbo opleiding. Maar een theaterschool heeft naast doorstromen nog meer te bieden. Ook als er geen podia voorkomen in jouw ambities en dromen. Dankzij de ervaringen die een toneelschool je biedt, leer je meer over jezelf. Ontdek hier alles over hoe een traject van maar één jaar jouw leven kan veranderen. Door jezelf te verrijken met podiumervaring leer je een belangrijke les. Maar wat neem je mee van zo’n ervaring? En hoe kun je deze lessen gebruiken in het dagelijks leven?

De theaterschool en het eindeloze onderbewuste

Elke rol die je speelt bestaat al voordat je deze uit. Een groot deel van jouw persoonlijkheid is diep genesteld in je onderbewuste. Wanneer je woede laat zien gebruik je de woede die jij in jouw leven hebt gevoeld. Speel je een rol die pijn of verdriet vertoond? Dan gebruik je diezelfde emoties uit je innerlijke voorraad. Eigenlijk ben je ondanks het acteren altijd een authentieke versie van jezelf. Door dit bijzondere proces is een theaterschool ook een effectieve therapie. Je kan jezelf herontdekken met de uitbarstingen van jouw vrije acteerwerk. Daar vind je de ruimte voor al jouw gevoelens die in het dagelijks leven ongezien zijn gebleven. “Use that!” is niet voor niets een klassieke quote van regisseurs. Door te acteren leer je jezelf pas echt kennen. Theaterschool biedt echter nog meer voordelen die ook buiten het podium van pas komen.

Word een ervaren piloot van je eigen lijf

Een echte acteur leert zichzelf kennen op een intense manier. Elke spier in je lijf leer je gebruiken. Je leert welke gezichtsuitdrukkingen toepasselijk zijn. Welke toon in je stem de diepste indruk maakt. Dit is niet alleen handig op het podium, het dient je ook in het zakenleven. Een ervaren acteur geeft een elevator pitch als geen ander. Met wat ervaring in romantische scènes kan je ook beter overweg met echte romantiek. Door te doen alsof, leer je in het echt. Dankzij de theaterschool hoef je niet meer verlegen te zijn. Je treedt de wereld zelfverzekerd tegemoet.

Vooropleiding Theater Amsterdam – Ervaar hoe het is om te acteren.

De toekomst is een keuze dankzij de theaterschool

Nu jij jezelf hebt leren kennen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau heb je jouw persoonlijke groei beter in de hand. Of je nu een kind bent van zestien of een jong volwassene van vierentwintig. Een theaterschool geeft jou de mogelijkheid te kiezen wat voor mens je wil worden. Door ervaring met acteren herken jij gemakkelijker wanneer je boos of blij bent. De rollen die je hebt gespeeld gaan ieder op een eigen manier om met de dingen die ze tegenkomen. Dus wat voor mens wil jij zijn? Vooral voor een kind biedt de theaterschool een hele belangrijke levensles. Je leven is een eindeloze ketting van keuzes die je moet maken. Zorg voor de tools die jou helpen deze keuzes te overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *