Met deze tips leer je beter om te gaan met agressie

Ben je onder agressie? Dat kan vervelend zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Het kan natuurlijk gebeuren, je krijgt vaak te maken met agressie van anderen, bijvoorbeeld als je op een beveiligingsafdeling werkt of als bodyguard. In dit artikel vertel ik je wat je kunt doen om beter op agressie te reageren. Snel lezen!

Tips voor als je zelf last hebt van agressie

Om agressie kwijt te raken, is het belangrijk om te leren ontspannen. Als je niet gestrest bent, is het gemakkelijk om kalm te blijven. Op deze manier kunt u er ook voor zorgen dat u helder kunt blijven denken en de grillen van dingen die u helemaal niet wilt, kunt vermijden. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om te leren ontspannen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te mediteren of een yogales te volgen. Elke dag een wandeling maken helpt ook. Dit heeft ook een ontspannend en rustgevend effect.

Extra tip: gebruik time-outs!
Voel je je agressiever? Time-out dan! Als u zich realiseert dat u uw signaal niet kunt beheersen, kunt u rustig tot 10 tellen of weglopen.

Leer omgaan met agressie van anderen

Als u bijvoorbeeld aan beveiliging werkt, is de kans groot dat u constant in contact staat met agressie. Geldt dit voor jou? Dan kan het heel verstandig zijn om een cursus leren omgaan met agressie te volgen. In deze cursus leer je over de verschillende soorten conflicten die kunnen optreden en de vormen van agressie die daaruit kunnen voortvloeien. Daarnaast leer je hoe je de situatie kunt analyseren en hoe je op de juiste manier kunt ingrijpen zodat de situatie niet uit de hand loopt.

Geïnteresseerd of wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *